Facebook csoport és Facebook üzleti oldal összekapcsolása utólag 2023

Facebook

Ha már estél abba a hibába, hogy előbb volt meg a Facebook csoportod, mint az oldalad, akkor te is szembesültél már azzal, hogy a két dolog „különálló életet él” és lehet benned is felmerült már az a kérdés, hogy „Hogy tudom összekapcsolni a facebook oldalt a Facebook csoporttal?”

A jó hír van arra lehetőséged, hogy utólag összekapcsold a Facebook üzleti oldaladat a csoportoddal és nem is annyira bonyolult, mint ahogy elsőre gondolnád.

Ha összekötöd, akkor az oldaladat felkeresve bárki láthatja, hogy milyen csoport, csoportok tartoznak hozzád, illetve a Facebook üzleti oldaladhoz.

TIPP 1: A facebook beállításokkal kapcsolatban akkor jársz a legjobban, ha laptopról vagy asztali számítógépről próbálkozol böngészőből, mert ott általában több funkció elérthető.

Fontos, hogy 3 féle lehetőséged lesz a Facebookon való aktivitássodra. Mindig csekkold a jobb felső sarokban, hogy éppen melyikkel vagy jelen, mert nem lesz mindegy.

Az alábbi bejelentkezési formáid lehetnek:

 1. Saját személyes Facebook profil (Itt vannak az ismeőseid)
 2. Facebook üzleti oldal (Itt vannak a követőid)
 3. Facebook csoport (Itt vannak a csoportod tagjai)

Ahhoz, hogy össze tudd kapcsolni, mindhárommal értelemszerűen rendelkezned kell. Az oldalnál és a csoportnál is Adminisztrátori jogosultsággal kell rendelkezned.

A profiljaid között a jobb felső sarokba tudsz váltani.

Az alábbi útmutató segít neked lépésről, lépésre összekapcsolni a Facebook csoportot a Facebook üzleti oldaladdal:

 1. Ellenőrizd le, hogy a Facebook üzleti oldaladnál, adminisztrátorként vagy-e megadva a saját személyes Facebook profiloddal
 2. Válts a személyes Facebook profilodra
 3. Keresd meg a csoportodat és lépj be (A személyes Facebook profiloddal kell aktívnak lenned)
 4. Ellenőrizd le, hogy a Facebook csoportban tag vagy-e, és rendelkezel-e adminisztrátori jogosultsággal a személyes Facebook profiloddal
 5. Ellenőrizd le, hogy a Facebook csoportod láthatósága „Látható” státuszban van-e
  1. Csoport beállítása -> Csoport beállítása -> Csoport elrejtése -> Látható
 6. Ellenőrizd le, hogy a Facebook csoportodhoz csatlakozhatnak-e Facebook oldalak
  1. Csoport beállítása -> Tagság kezelése -> Ki csatlakozhat a csoporthoz? -> Profilok és oldalak legyen aktív. Ha változtattál, akkor mentsd el.
 7. Másold ki a böngészősávból a Facebook csoportod URL-t – Opcionális
 8. Válts át az üzleti Facebook oldaladra a jobb felső sarokbanés illeszd be a böngészősávba a kimásolt Facebook csoport URL-t, vagy keresd meg a csoportodat.
 9. Csatlakozz az üzleti Facebook oldaladdal a Facebook csoportodhoz
 10. Válts át személyes Facebook profilodra és keresd fel a Facebook csoportodat (Illeszt be az URL-t)
 11. Hagyd jóvá a Facebook csoportodban az a Facebook üzleti oldalad jelentkezését
 12. A Facebook csoportod tagjai között keresd meg az a Facebook üzleti oldaladat és adj neki Adminisztrátori hozzáférést. amiről értesítést kap a Facebook üzleti oldalad és ezt jóvá kell hagynod.
 13. Válts át a Facebook üzleti oldalara és hagyd jóvá az adminisztrátori felkérést.

Ezzel sikerült az összekötés, így tudod összekapcsolni az oldalt a csoporttal! Az üzleti Facebook oldalad csoportjainál megjelenik a csoportod.

Most a csoportban már két profillal vagy jelen:

 1. Az egyik a saját személyes Facebook profilod
 2. A másik az üzleti Facebook oldalad

Fontos, hogy mindkettővel tudsz tartalmat közzé tenné a csoportban. Hozzászólni és kedvelni is és bármikor tudsz a kettő között váltani!

TIPP 2:Ha új csoport létrehozásán gondolkodsz, akkor az legjobb döntés, ha az oldal területéről hozol létre csoportot, mert akkor nem jelent gondot az összekötés a későbbiekben.

További sikeres Facebook-ozást kívánok!

További cikkek