Facebook Professzionális mód – Egy tuti márkaépítési TRÜKK, amit azonnal elkezdhetsz

Facebook Professzionális mód

Mi a Facebook személyes profilnál a „Professzionális mód”?

A Facebook Professzionális mód (Professional Mode) egy olyan funkció, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy szélesebb körben osszák meg tartalmaikat, és jobban bevonják közönségüket, miközben hozzáférnek olyan eszközökhöz, amelyek segítenek a márkájuk építésében és a bevételeik növelésében. Ez a mód különösen hasznos lehet azoknak a személyeknek és tartalomkészítőknek, akik szeretnék bővíteni jelenlétüket a Facebookon, és szélesebb közönséget szeretnének elérni.

A fő profilod az a profil, amelyet a Facebook-fiókod regisztrációjakor létrehozol. Ez a profil képvisel téged a Facebookon, és ez az a hely, ahol információkat oszthatsz meg magadról az ismerőseiddel és a családoddal. Ha bekapcsolod a professzionális módot, nyilvános jelenlétet alakíthatsz ki tartalomkészítőként, egyúttal megőrizheted a személyes, ismerősökhöz és családtagokhoz kapcsolódó élményeidet. A professzionális móddal nyilvános követőtábort toborozhatsz, és globális közösséget építhetsz.

A Professzionális mód aktiválásával a felhasználók hozzáférhetnek a következő funkciókhoz:

 • Bővített statisztikák: Mélyebb betekintést nyerhetnek abba, hogy milyen tartalmak vonzzák leginkább a közönségüket, és milyen interakciók történnek az oldalukon.
 • Bevételszerzési eszközök: A Facebook különböző monetizációs lehetőségeket kínál, mint például a hirdetésekből származó bevétel megosztása vagy különleges tartalmakért fizető előfizetők.
 • Közönség bevonása: Jobb lehetőségek a közönség bevonására és az interakciók növelésére, például különféle poszttípusok és interaktív funkciók használatával.
 • Márkaépítési eszközök: A Professzionális mód segítségével a felhasználók professzionálisabb megjelenést és kommunikációt alakíthatnak ki, ami elősegítheti márkájuk növekedését.

Mikor lehet jó a Professzionális mód bekapcsolása?

Akkor, ha sok ismerősöd van és valami egyéni vállalkozásába, üzletépítésbe kezdtél.

 • A kibővített funkciókkal könnyebben érhetsz el több embert több embert.
 • Azonnal elkezdhetsz dolgozni, nem kell egy üzleti oldalt a nulláról felépítened. (Persze ez később ajánlott, sőt szükségszerű is lesz.)
 • Költséghatékonyan tudsz elindulni.

Kiknek ajánlott

Igazából mindenknek, aki üzleti szinten a szárnyait bontogatja

 • Kezdő influenszereknek
 • Networkben (MLM-ben) dolgozóknak
 • Egyéni vállalkozóknak
 • Tartalomkészítőknek
 • Énmárkát építőknek

Itt korlátozottabb funkciók vannak mint egy Facebook üzleti oldalnál?

Igen, a Facebook Professzionális mód általában kevesebb és korlátozottabb funkciókat kínál, mint egy Facebook üzleti oldal. A Professzionális mód elsősorban egyéni felhasználói profilok számára lett kialakítva, hogy növeljék a láthatóságukat és követőikkel való interakciót, miközben hozzáférést biztosítanak bizonyos analitikai és monetizációs eszközökhöz.

Ezzel szemben a Facebook üzleti oldalak sokkal több funkciót és lehetőséget kínálnak vállalkozások, márkák és szervezetek számára, többek között:

 • Bővebb analitika: Az üzleti oldalak részletesebb statisztikai adatokat és elemzéseket biztosítanak a látogatók viselkedéséről és az oldal teljesítményéről.
 • Szponzorált tartalmak és hirdetések: Az üzleti oldalak lehetővé teszik a tartalmak szponzorálását és célzott hirdetések futtatását, amelyek segítenek a márkák elérésének növelésében.
 • E-kereskedelem: Lehetőség van termékek közvetlen értékesítésére az oldalon keresztül, beleértve a Facebook Shop funkciót.
 • Kommunikációs eszközök: Az üzleti oldalak fejlettebb ügyfélkapcsolati eszközöket kínálnak, mint például automatizált üzenetküldő rendszerek, amelyek segítenek a felhasználókkal való kommunikációban.
 • Testreszabhatóság: Az üzleti oldalakat nagyobb mértékben lehet testreszabni, többek között saját márkázási lehetőségekkel és oldalelrendezésekkel.

 

Mi lesz az ismerőseimmel?

Az ismerősid ugyanúgy el fognak érni téged, sőt még az ISMERŐSNEK JELÖLÉS funkció is megmarad. Az profiloldalad viszont kiegészül egy követési funkcióval. Tehát nem kell, hogy mindenki ismerősnek jelöljön, hanem ugyanúgy „betudnak követni” mint egy üzleti Facebook oldat.

Összességében a Professzionális mód egy jó lehetőség az egyéni tartalomkészítők és influencerek számára, hogy növeljék jelenlétüket a Facebookon, míg az üzleti oldalak kifejezetten vállalkozások és márkák számára lettek tervezve, sokkal szélesebb körű és speciális funkciókkal.

Fontos megjegyezni, hogy a Professzionális mód használatával kapcsolatos további információkért és a funkció aktiválásáért érdemes közvetlenül a Facebook segítségközpontjába vagy a beállítások menübe menni.

Az alábbi képen láthatod, hogy kell be- illetve kikapcsolni a Facebook Professzionális módot.

Facebook Professzionális mód bekapcsolása

További cikkek