Weboldal karbantartás – Ezért fontos a WordPress oldalad frissen tartása

woprdpress weboldal karbantartás alatt

Tartalomjegyzék

Tudjuk jól, amit nem használunk, nem gondozunk, az beáll, elromlik, berozsdásodik, idővel elsatnyul. Ez ugyan úgy igaz egy autóra, kerékpárra, izomzatra és a weblapra is. Ez egy univerzális törvény. A weblapot is gondozni, ápolni kell, frissen kell tartani. Főleg igaz ez egy WordPress weboldalra, weblapra, ami szinte heti pluginfrissítéseket igényel!

Függetlenül attól, hogy vállalkozásod kicsi-e vagy nagy, a weboldal karbantartás mindenképp fontos része webes megjelenésednek. De mi az a weboldal karbantartás? Melyek a legfőbb előnyei? Vizsgáljuk meg részletesebben a témát, és válaszoljunk minden releváns kérdésre.

Egy weboldal nem olyan, amit egyszer létrehozol, és csak várod, hogy önállóan működik. A digitális világ nem így működik – legalábbis egyelőre.

Mi az a weboldal karbantartás?

Arról szól, hogy tarts lépést a biztonsági frissítésekkel, ösztönözd a forgalom növekedését és biztosítsd a Google boldogságát. Valójában a weboldal karbantartási szolgáltatások nélkülözhetetlen alkotóelemei az ügyfelek megszerzésének és megtartásának. Mindannyian tudjuk, hogy milyen nehéz a wordpress weboldalakkal foglalkozni.

Annak érdekében, hogy weboldalad egészséges és releváns állapotban legyen, rendszeresen ellenőrizned kell. Nem évente egyszer, és nem évente kétszer.

Mik azok a weboldal karbantartási szolgáltatások?

Rendszeres ellenőrzésről beszélünk, amely segít fenntartani vállalkozásod zökkenőmentes működését, és az ügyfelek által élvezett felhasználói élményt.

Tudod, milyen gyakran kell eltávolítanod a spam hozzászólásokat a bejegyzésekből? Hetente! Vagy milyen gyakran kell megújítanod weboldalad domain nevét? Évente!

Amint a weboldalad elkészül és működik, ideje meghatározni a legalapvetőbb és legfontosabb weblap karbantartási feladatok elvégzését. Ezeket a szolgáltatásokat külön feladatok alapján szerveztük meg, és az szerint, hogy milyen gyakran kell őket elvégezned.

Éves feladatok

 • Weboldalad domain nevének megújítása.
 • Fontold meg a webdizájn frissítését.
 • Ellenőrizd a weboldalad minden egyes aloldalát és azok tartalmát.
 • Keresd meg a legjobban teljesítő blogbejegyzéseidet, és fontold meg a frissítésüket.

Negyedéves feladatok

Nézd át weboldalad, és ellenőrizd, van-e rajta fejlesztési lehetőség

A negyedéves weboldal karbantartás ellenőrzőlista szerint elsőként a weblap használhatóságát kell megvizsgálni. Elemezd weboldalad jelenlegi beállításait, hogy megbizonyosodjon róla, a legjobb élményt nyújtja-e közönségének.

A negyedéves ellenőrzés során vizsgáld meg az alábbiakat:

 • Dizájn stílus
 • Oldalformátumok
 • Vizuális elemek megválasztása
 • Cselekvésre ösztönzés (CTA) gomb kialakítása és elhelyezése

Használhatsz olyan eszközöket, mint a Hotjar hőtérképei, hogy lásd, miként használják a látogatók a weboldalad. Így láthatod azt is, hogy hiányoznak-e gombok, nem görgetnek-e a videódhoz, vagy hiányoznak-e a weboldal egyéb lényeges részei. Előfordulhat, hogy szükséged lesz a dizájn frissítésére, vagy át kell rendezni az elemek elhelyezését az oldalon, hogy jobban teljesítsen.

Nézd át weboldalad, és ellenőrizd, van-e rajta fejlesztési lehetőség

A weboldal karbantartási tervében ezután a weblap tartalmának frissítését vizsgáljuk. A weblapodon található tartalom alapvető szerepet játszik abban, hogy az embereket elkötelezettségben tartsa és rábírja őket a termékek megvásárlására. Az idő múlásával azonban előfordulhat, hogy a korábban létrehozott tartalmak egy része elavul.

Tehát minden negyedévben érdemes átnézned az aloldalakat, és megnézni, van-e rajtuk elavult információ. Legyen szó blogbejegyzésekről, szolgáltatási oldalakról vagy termékleírásokról, ügyelj arra, hogy a lehető legpontosabb információkat add meg.

Miután elkészült a listád azokról az oldalakról, amelyeket frissíteni vagy újraoptimalizálni kell, elkezdheted a tervezést, mikor frissíted őket.

Frissítsd webes grafikáidat és fényképeidet

Frissítsd a meta leírásokat és a meta címeket

A meta leírás egy HTML címke, amit beállíthatsz weboldalad bejegyzéseihez és oldalaihoz. Ebben röviden leírhatod, hogy miről szól az aktuális tartalom. Ha szerencséd van, a Google megjeleníti az oldal címe alatt a keresési eredmények között. A meta leírás lehetőséget ad arra, hogy meggyőzd az internetes kereső felhasználóit, hogy a te oldalad az, amit keresnek.

A legjobb oldalcímek és metaleírások akkor születnek, ha egyediek, nem túl rövidek, de nem is túl hosszúak, minden oldalhoz pontos kulcsszó kifejezéseket használsz. Figyelj arra, hogy ne halmozd a kulcsszavakat, a leírást az embereknek írd, ne a keresőrobotoknak.

Ezek a szabályok egyszerűek és könnyen betarthatók, a jól optimalizált oldalcímek és metaleírások eredménye nagyobb forgalmat jelent a weboldaladra.

Győződj meg róla, hogy a weboldalad mobilbarát-e

A negyedéves weboldal karbantartási ellenőrzőlista fontos eleme a weblap tesztelése különböző böngészőkben. Az internetes böngészők, mint a Firefox, a Chrome és a Safari, gyakran változnak, frissülnek. Ezek a frissítések néha befolyásolhatják, hogy a felhasználók hogyan látják a weboldalad.

Kipróbálhatod weboldalad a fenti böngészők mindegyikében, hogy megbizonyosodj róla, pozitív élményt nyújt-e. Ha weblapod nem kompatibilis a böngésző frissítéseivel, előfordulhat, hogy módosítanod kell az oldalt, hogy biztosan jól nézzen ki minden böngészőben.

Teszteld és frissítsd a felugró (popup) ablakokat, az űrlapokat és cselekvésre felhívásokat (Call To Action).

Ellenőrizd, hogy szükséges-e valamit megváltoztatni vagy frissíteni a hirdetési- és marketing kampányaidban.

Állítsd vissza a legfrissebb biztonsági másolatot, hogy ellenőrizd a biztonsági mentés állapotát.

Havi feladatok

Teszteld a weboldalad teljesítményét

Elemezd weboldalad aloldalait, hogy meggyőződj róla, a kívánt eredményeket hozzák-e.

Használhatsz olyan eszközt, mint a Google Analytics, hogy mélyebb betekintést nyerj weboldalad teljesítményébe. Érdemes megnézned a legfontosabb oldalaid, például a termékoldalakat, a szolgáltatási oldalakat és a kapcsolattartó oldalakat. A statisztikákban ellenőrizd, hogy hoznak-e érdeklődőket ill. értékesítenek-e a vállalkozásodnak.

Íme néhány kritikus dolog, amire érdemes figyelni a weboldal mutatóinak elemzése során:

 • Ellenőrizd a szokatlanul magas visszafordulási arányokat
 • Ellenőrizd a konverziós arány, a célok stb. csökkenését.
 • Ellenőrizd, hogy nincsenek-e szokatlan csúcsok az oldalon

Magas visszafordulási arányú vagy csökkenő konverziós teljesítményű oldalak esetén elemezned kell az oldalt annak megállapítása érdekében, hogy mi okozza a közönség visszapattanását vagy a konverzió hiányát. A hőtérképek segítségével azonosíthatod a felhasználók böngészését a weboldaladon és könnyen azonosíthatod a problémás területeket.

Ha szokatlan forgalmi csúcsok vannak az oldaladon, érdemes többet megtudnod róla, hogy mi okozta ezeket a tüskéket, hátha valamit kamatoztatni tudsz a weboldalad forgalmának növelése érdekében.

Teszteld weboldalad betöltési sebességét.

A következő elem a havi weblap karbantartások sorában, ellenőrizni a weboldal betöltési idejét. A weboldal betöltési ideje kritikus a teljesítmény szempontjából, mert a felhasználók nem akarnak lassan betöltődő weblapokra várni. Valójában a felhasználók azt várják, hogy weblapod két másodpercen belül betöltődik.

Tehát minden hónapban ellenőrized kell weblapod betöltési idejét, hogy az gyorsan betöltődjön a látogatók számára. Olyan eszközzel, mint a Google PageSpeed Insights, ellenőrizheted weblapod jelenlegi betöltési idejét.

Ha weboldalad nem töltődik be elég gyorsan, megnézheted a Google által a fejlesztésre ajánlott javaslatokat. Néhány módszer a webhely betöltési idejének javítására:

 • Csökkentsd az átirányítások számát
 • Optimalizáld a képek méretét és felbontását
 • Limitáld a HTTP kérések számát
 • Engedélyezd a böngésző gyorsítótárazását

Teszteld a fizetési folyamatot

Ha webáruházad van, akkor a havi weblap karbantartások között ez a pont kritikus fonntosságú a vállalkozásod számára. Szánj elég időt a fizetési folyamat elemzésére, hogy biztosítsd a zökkenőmentes felhasználói élményt.

Ez a lépés különösen akkor fontos, ha elemezted weboldalad mutatóit és megállapítottad, hogy a konverziók száma csökkent.

Végezd el saját magad a fizetési folyamatot, és nézd meg, be tudod e fejezni a vásárlást. Vegyél észre minden akadályt vagy problémát, ami akkor jelentkezett, amikor megpróbáltál fizetni. Valószínű, hogy ha frusztrációval találkoztál a fizetési folyamat során, akkor a vásárlód is frusztrált.

A fizetési folyamat havi áttekintésével biztosíthatod, hogy zökkenőmentes vásárlási élményt nyújts és folyamatosan javítsd felhasználói élményt.

Elemezd a biztonsági vizsgálatokat, és ha vannak problémák, ellenőrizd, hogy megoldódtak-e.

Elemezd weboldalad statisztikáját.

Ellenőrizd weboldalad láthatóságát a keresőkben.

Heti feladatok

Ellenőrizd weboldalad 404 hibáit. (oldal nem található)

és ha vannak, javítsd ki őket, vagy 301-el (végleges átirányítás) irányítsd át őket.

Frissítsd a legfontosabb bővítményeket és a weboldal szoftvert.

Ha tartalomkezelő rendszert használsz, mint a WordPress, Joomla vagy Drupal, akkor ezt a teendőt hozzá kell adnod a heti weboldal karbantartási ellenőrzőlistához: szoftver vagy pluginek frissítése.

Ezek a tartalomkezelők gyakran jelentetnek meg újabb frissítéseket. Például a WordPress használatával sok bővítmény frissítésére lesz szükség, mivel a fejlesztők folyamatosan tovább optimalizálják őket a stabilabb működés érdekében. Tehát a weboldal megfelelő működésének biztosítása érdekében hetente frissítened kell a szoftvert vagy a beépülő modulokat.

Minden héten ellenőrizd, hogy van-e a újabb verziója bárminek, amit használsz. A frissítés után ellenőrizd, hogy weboldalad továbbra is megfelelően működik-e, és a frissítés nem befolyásolta-e negatívan.

Ez a lépés a bővítmények frissítésekor fontos. Egyes frissítések megváltoztathatják a beépülő modulok kompatibilitását, ezért figyelned kell weboldalad funkcionalitására és meg kell győződnöd róla, hogy minden megfelelően működik.

Egy vagy több blogbejegyzés megjelenítésével releváns információkat adhatsz ügyfeleidnek és javíthatod SEO forgalmad.

Ha teheted, hetente jeleníts meg egy blogbejegyzést a vállalkozásoddal, termékeiddel kapcsolatban. Ezzel folyamatosan fenntartod a látogatók érdeklődését és javul vele a keresőben elért helyezésed.

Keresd meg a nem működő linkeket.

Mikor weboldalad tartalmát készíted, hivatkozol más weblapokra, vagy a weboldalad más tartalmaira. Ezek a linkek nemcsak abban segítenek, hogy értékes információkat nyújts a közönségednek bizonyos témákról, hanem a keresőmotoroknk – mint például a Google – is segít, hogy indexeljék a tartalmaidat.

Ha több linked nem működik, a Google nem tudja indexelni ezeket az oldalakat, és a felhasználók nem láthatják őket.

Mivel ez a probléma kritikus a vállalkozásod számára, érdemes hetente ellenőrizni a weboldaladon található linkeket. Használhatod erre a Google Search Console-t, hogy segítsen azonosítani a weboldaladon található nem működő hivatkozásokat.

Miután megtaláltad a tört linkeket, a következő módokon javíthatod őket:

 • Ellenőrizd, hogy nincs-e elírás vagy helyesírási hiba a linkben
 • Irányítsd át a lapot az új oldalára, amelyre a tartalom átkerült
 • Cseréld a hivatkozást egy új oldalra

Ellenőrizd a kapcsolati űrlapokat

Az űrlapok kritikus alkotóelemei a weboldaladnak, mert segítenek megszerezni üzletedhez a potenciális ügyfeleket. Tehát minden héten ellenőrizned kell az űrlapokat, hogy működnek-e.

Gépelj be információkat az űrlapokba, és teszteld, képes-e önállóan végigcsinálni az üzenetküldési folyamatot, és minden részletet beírhatsz  és beküldhetsz-e. Ezenkívül elemezned kell az űrlap felhasználói élményét annak biztosítása érdekében, hogy az egyszerű és könnyen kitölthető legyen a látogatók számára.

Ellenőrizned kell az űrlap elküldése utáni lépést, függetlenül attól, hogy egy eseményre iratkoztat-e fel, vagy jelentkeztet egy e-mail listára, ennek a résznek is megfelelően kell működni. Lehet, hogy a látogatók hibátlanul elküldhetik adataikat a weboldaladon található űrlapon, de nem kapják meg a későbbi üdvözlő e-mailt vagy kedvezményes kupont.

Az űrlapküldési folyamat elemzésével biztosíthatod, hogy weboldalad aktívan rögzítse a potenciális üzleti ügyfeleket.

Miért fontos a weboldal karbantartása?

Ha a szem ablak a lélekre, akkor a weboldal ablak vállalkozásodra. Amikor az ügyfelek vagy a keresőmotorok eljutnak a weboldaladra, keresnek valamit, ami tudatja velük, hogy neked profi vállalkozásod van. Az a professzionális üzlet, amely valami értéket kínál. Rendszeres weblap frissítésekkel és karbantartással vállalkozásod vonzza és megtartja az ügyfeleket, hasznos tartalmat kínál és fenntartja a jó keresőben elért helyezést.

Elemezzük részletesebben a rendszeres karbantartás legfontosabb előnyeit!

 

Vásárlói élmény

Képzeld el egy pillanatra, hogy ügyfél vagy és eljutsz egy weboldalra. Ezen a weblapon lassú betöltési időket tapasztalsz, 5 másodpercenként kéretlen (spam) üzenetek üdvözölnek, és mindenütt törött linkek találhatók. Valószínűleg bosszúsnak és frusztráltnak fogod érezni magad.

Most képzeld el, hogy egy professzionálisan karbantartott webhelyen landolsz. Látsz egy gyönyörű weboldal kialakítást, megtalálod a keresett releváns tartalmat a blogban, és könnyedén tudsz navigálni a webhelyen. Boldog és elégedett leszel.

Manapság a vállalkozások közel 89%-a elsősorban az ügyfél elégedettség tapasztalata alapján versenyez. Összehasonlítás képpen: ez a szám 2010-ben csak 36% volt. Tehát a napnál is világosabb: a rendszeres karbantartás pozitív vevői élményhez vezethet.

És nem csak le fogod nyűgözni az ügyfeleket, hanem további bevételeket is szerzel. Az ügyfelek motiválva lesznek a terméked, vagy szolgáltatásod megvásárlására, mert weboldalad pozitív benyomást keltett bennük. Sőt, ezek az ügyfelek lesznek az ajánlóid. Mindenfelé mesélnek a weboldaladról és ajánlják a vállalkozásodat családtagjaiknak és barátaiknak. Mindezt ingyen.

 

Keresőoptimalizálás (SEO)

Weboldaladat nem csak az ügyfeleid látogatják. Vannak egyéb különös látogatók, akik feltérképezik a weblapod, hívjuk őket csak feltérképező-robotoknak. Ezek a robotok népszerűsíthetik, vagy eltemethetik vállalkozásod mélyen a földbe. De mi a helyzet a SEO-val, és miért olyan fontos?

Dióhéjban a Google elemzi a weboldaladat robotjai segítségével. Ezek a Google robotok kulcsfontosságú információkat keresnek, amelyek jelzik a Google számára weboldalad értékét. A Google elemzi weboldalad kulcsszó optimalizálását, szervezését és felépítését, valamint a webhely hibáit.

Például, ha a Googlebot feltérképezi a weboldalad és rosszul beállított átirányításokat, ismétlődő oldalakat és hibaoldalakat talál, akkor a SEO rangsorolásod jelentősen csökken. Vagyis vállalkozásod hátrébb kerül a keresőkben, és az ügyfelek nehezebben fognak rátalálni. Irányíts valós forgalmat a weboldaladra, ez lehet az üzleted mentőöve, ezért elengedhetetlen, hogy minden megfelelően optimalizálva legyen.

 

Üzleti hírnév

Az ügyfelek olyan üzletet keresnek, amiben megbízhatnak. Azonban egy rosszul karbantartott webhely, sok nem működő linkkel, elavult tartalommal és halott oldalakkal, az ügyfelek rémálma. Azt a benyomást kelti, hogy vállalkozásod irreleváns, régimódi és nem biztonságos.

Tehát, ha vállalkozásod pozitív megvilágításban kívánod bemutatni, és biztonságos és innovatív cégként akarod magad megjeleníteni, elengedhetetlen a rendszeres karbantartás. Javítsd ki a törött linkeket, hozz létre új tartalmakat, és irányítsd át a régi oldalakat. Csak így sikerül jó benyomást kelteni és elnyerni az ügyfelek bizalmát.

 

Költségmegtakarítás

Weboldalad egészségének figyelmen kívül hagyása a problémák halmozódását eredményezheti. A helytelen karbantartás leállásokhoz vagy a teljes üzlet elvesztéséhez vezet. Ha több dolog is elromlik, sok ezer forintot kell költened a kijavítására.

Tehát mindig okosabb ötlet alacsonyabb összegeket befektetni a weboldal-karbantartási szolgáltatásokba, és folyamatosan megőrizni weblapod egészségesen és hibamentesen. Meg fogja köszönni az üzleted és a költségvetésed.

 

Mennyibe kerül a weboldal karbantartása havonta?

A weblap karbantartása komoly fájdalmat okozhat. Minél tovább hagyod, annál rosszabb lesz. A fenntartási szolgáltatásokba történő befektetés okos dolognak tűnik. Hosszú távon időt, erőfeszítést és stresszt takarítasz meg magadnak.

Az alábbiakban az öt leggyakoribb webkarbantartási költséget vesszük figyelembe:

 • Domain megújítási költségek: A domain név költsége a regisztrátortól függ. Minden szolgáltatónak saját árai vannak, saját csomagjai és saját költségei. Egy domain név átlagos költsége nettó 1 800 – 10 000 Ft évente.
 • Tárhely szolgáltatás díja: A tárhelyszolgáltatás díja évente nettó 8500 – 31 000 Ft közt mozog. Ez hónapra lebontva kerekítve 700-2500Ft-ig terjed.
 • Weboldal keretrendszer frissítések: Rendszeresen frissítened kell weboldalad, ha azt szeretnéd, hogy jól teljesítsen. Ez magában foglalja a leállások ütemezését a frissítésekhez, a weboldal funkcionalitásának tesztelését a frissítések után, és a forráskód hibakeresését a hibák kijavításához. Ha nincs informatikai szakember a cégen belül, a feladatokat külsős cégre, vagy szakemberre kell bízni. Alkalmi karbantartás, amelynek költsége körülbelül 12 000 Ft / óra, vagy karbantartás szerződött formában,  amelynek az ára 5-8000 Ft / óra.
 • Tartalommal kapcsolatos költségek: Lehet, hogy vállalkozásod a legjobb szolgáltatást vagy terméket kínálja a piacon, de ha nem kínálsz releváns és naprakész tartalmat, mindenki el fog kerülni. Felvehetsz egy szövegírót, hogy vonzó tartalmat hozzon létre, és segítse weboldaladat a keresőmotorok jobb besorolásában. A szabadúszó szövegírók óránként, cikkenként vagy szavanként számolnak.
 • SEO költségek: A SEO az, ami miatt weboldalad jól szerepel a Google-on. Enélkül senki sem fogja tudni, hogy létezik a vállalkozásod. A SEO szakértők megbizonyosodnak arról, hogy weboldalad megfelelően van-e beállítva, hogy megjelenjen a Google első oldalán. Felvehetsz SEO szakértőt, vagy együttműködhetsz olyan céggel, amely SEO szolgáltatásokat kínál. A SEO havi költségei 10 0000 – 25 000 Ft között mozognak, és olyan szolgáltatásokat tartalmaznak, mint a kulcsszókutatás, a weboldal elemzés, a webhelyanalitika, külső linkek készítése és a versenytársak elemzése.

Milyen weboldal karbantartási lehetőségeim vannak?

A cégtulajdonosoknak négy lehetőségük van a webkarbantartás terén:

 • Bérelj házon belül egy webes és marketing csapatot. Ez egy drágább lehetőség. Meg kell fizetni minden ember fizetését, juttatásait, rezsiköltségeit stb.
 • Foglalkozz különféle speciális szabadúszókkal. A szabadúszók felvétele olcsóbb, de jó koordinációt és kommunikációt igényel. A kérdés itt az lehet, hogy a szabadúszók függetlenül dolgoznak, és nem látják a vállalkozásod nagyobb képét.
 • Bérelj webkarbantartó céget. A webkarbantartó céggel való együttműködés okos megoldás. Minden erőforrással rendelkeznek, amelyre szükséged van a webkarbantartáshoz, beleértve a stratégiai, marketing és programozási szolgáltatásokat.
 • Csináld magad. Ha úgy döntesz, hogy magad kezeled a weboldal karbantartást, akkor készülj fel, hogy rengeteg időt és türelmet kell fordítanod rá.

Fizetés a weboldal karbantartási szolgáltatásokért: az előnyök

Márkád védelme

Képzeljük el ezt a forgatókönyvet. Akármikor belépsz az alkalmazottaid irodájába, azt látod, hogy mélyen alszanak. Ahelyett, hogy elvégeznék a napi feladatokat, álmukban mindig a paradicsomban járnak. Nos, a weboldal látogatói ugyanezt érzik, mikor a weboldaladra érkeznek és rájönnek, hogy az oldal túl lassan működik.

Oké, ha egyszer megtörténik, az nem nagy baj. Lehet, hogy frissíted a tartalmaidat, vagy biztonsági problémákkal foglalkozol. Ha azonban háromszor vagy többször megtörténik, az ügyfelek elveszítik tiszteletüket a márkád iránt. Úgy gondolják, hogy a vállalkozás megbízhatatlan és nem biztonságos ahhoz, hogy ott vásárolhassanak.

A végeredmény? Lassan el fogod veszíteni az ügyfeleket és rengeteg pénzt. A márkád vicc lesz, és végül bezárhatod cégét. Ez a legrosszabb rémálmod, ami valóra válhat.

A rémálom elkerülése érdekében be kell fektetned a megfelelő weblap karbantartási szolgáltatásokba. Vigyázz a márkádra, és tedd a weboldalad korszerűvé és rugalmassá. Ügyfeleid értékelni fogják, és nem hagynak el a versenyben.

Maradj mindig naprakész

Az internet, csakúgy, mint minden más, folyamatosan fejlődik. Minden hónapban új beépülő modulok, funkciók és tervek jelennek meg a piacon. Az új kiadásoknak a nyomon követése segíthet abban, hogy weboldalad egészséges és releváns maradjon.

Sőt, nemcsak azért, hogy weboldalad jól teljesítsen az asztali eszközökkel, hanem hibátlanul működjön más eszközökkel is, például táblagépeken és okostelefonokon. A szakértők úgy vélik, hogy 2025-re az emberek 72%-a már csak a mobil internetet fogja használni.

Ha weboldalad nem naprakész, akkor azt kockáztatod, hogy elveszíted az ügyfeleket, és még rosszabb, ha hackerek találnak meg. A hackerek imádják az elavult WordPress weboldalakat támadni, majd feltörni. Győződj meg arról, hogy weboldalad megfelel a biztonsági előírásoknak és védve van a nem kívánt látogatók ellen.

Kerüld el a bevételek elvesztését

Minden vállalkozás célja a bevétel generálása. Enélkül nem tudod fenntartani a céged és fizetni az alkalmazottaid. Vajon mi történhet, ha nem fektetsz be a weblap karbantartás szolgáltatásba, akkor nagy bevételeket vesztesz?

Nem, ez nem túl elragadott fogalom. Csak gondolj bele. Valahányszor leáll a weboldalad, ügyfeleket veszítesz. Tudtad, hogy a felhasználók 77% -a azt mondta, hogy feladja a weboldal elérését, ha 404-es hibát lát? Sőt, a fogyasztók 47% -a arra számít, hogy egy weboldal legfeljebb 2 másodperc alatt betöltődik!

Tehát ahelyett, hogy látogatóid lennének a weboldaladon, akik böngészik a tartalmaidat és vásárolnak, csalódást okozol az embereknek, akik elhagyják a weblapodat és a versenytársaidhoz fordulnak.

Ha weblapod rendszeresen leáll, akkor az emberek elkezdik a rossz hírt terjeszteni. El fogod veszíteni az ügyfeleket, egyesével. Ha nem engedheted meg magadnak a bevételkiesést, akkor megbízható weboldalra lesz szükséged.

A naprakész és modern weboldal egy ügyfélmágnes. Ha karbantartod weboldalad tartalmát, és lépést tartasz a biztonsági protokollokkal és frissítésekkel, akkor növelheted online értékesítésedet. Ha az emberek minden szükséges információt megkapnak a vállalkozásoddal és szolgáltatásaiddal / termékeiddel kapcsolatban, akkor te megkapod a vállalkozás életben tartásához szükséges bevételt.

Fókuszálj a fő tevékenységedre

A WordPress weblap karbantartása időigényes munka. A biztonsági ellenőrzések elemzésétől és a weboldal betöltési sebességének tesztelésétől az alapvető beépülő modulok frissítéséig mindenről magadnak kell gondoskodnod.

Mikor lesz időd arra, hogy az alap tevékenységedre összpontosíts? Mikor fogsz dolgozni üzleti stratégiádon és népszerűsíteni vállalkozásod? Nos, ha profi segítséged lesz azáltal, hogy megbízol valakit weboldalad fenntartására, akkor rengeteg időd lesz vállalkozásod működtetésére.

A weblapkarbantartási szolgáltatások kifizetésével nem kell órákat töltened egy weboldal problémájának kijavításával. A feladatot a szakértőkre bízhatod, és olyasmin dolgozhatsz, amit szeretsz és értesz is hozzá. Fogadd el, hogy nem tudhatsz mindent, és hogy nem kell mindent magadnak megcsinálni. Fektess be vállalkozásod egészségébe, mert ez az egyetlen út a sikerhez.

 

Weboldal karbantartási csomagok

A honlap karbantartással foglalkozó cégek többsége háromféle tervet kínál, többek között:

 • Havi csomag: A havi csomagok biztonságosan, működőképesen és naprakészen tudják tartani céged a felhasználók számára. Olyan szolgáltatásokat tartalmaznak, mint frissítések, e-mail / webmail / mobil támogatás, online ügyfélszolgálat, Google Analytics forgalmi jelentések stb.
 • Óradíjas csomag: Az óradíjas csomag tökéletes minden olyan vállalkozás számára, amely nem igényli a havi csomag rutinszerű karbantartását. Az óradíjas csomag ugyanazokat a szolgáltatásokat tartalmazza, mint a havi csomagok. Az egyetlen különbség az, hogy óránkénti díjat kell fizetned.
 • Éjjel-nappal csomag: Ha 24/7 karbantartásra van szükséged, a legtöbb webkarbantartó vállalat munkaidőn kívüli támogatást is. Weboldalad éjjel-nappal figyelemmel kísérik.

Általános GYIK

Mi a weboldal karbantartása?

A weblap karbantartása annak ellenőrzése, hogy a weboldalad jól teljesít-e. Arról szól, hogy lépést tarts a biztonsági frissítésekkel, ösztönözd a forgalom növekedését, és hogy a Google elégedett legyen.

Mik azok a weblap karbantartási szolgáltatások?

A weboldal-karbantartási szolgáltatások elengedhetetlen összetevői az ügyfelek bevonzásának és megtartásának. Külön feladatok szerint rendezik őket: éves, havi és heti feladatok. Íme néhány példa:

 • A weboldal domain név érvényesség meghosszabbítása
 • Weboldal átnézése, ellenőrizni, kell-e javítani valamit
 • Weboldal betöltési idő tesztelése. Ha a betöltés több mint három másodpercet vesz igénybe, beszélni kell a webfejlesztővel.
 • Elemezd az automatikus biztonsági vizsgálatok eredményeit, ha bármilyen probléma merül fel, győződj meg róla, meg van-e oldva.
 • Ellenőrizd a weblapodon, hogy nincs-e 404 hiba, és ha van ilyen, javítsd ki vagy irányítsd át a nem található oldalakat.
 • Frissítsd az alapvető bővítményeket és a weboldal szoftverét.

Miért fontos a weblap karbantartás?

A rendszeres weboldal frissítések és karbantartások révén vállalkozásod vonzza és megtartja az ügyfeleket, hasznos tartalmat kínál és fenntartja a keresőkben elért jó helyezést.

Mennyibe kerül a weblap karbantartása havonta?

A weblap karbantartása kezdődhet havi 9000 Ft-tól kis személyes blogok esetén, és tarthat egészen 75 000 Ft-ig, egy testre szabott webáruház esetében.

Mik a weblap karbantartási lehetőségeim?

 • Bérelj házon belül egy webes és marketing csapatot
 • Foglalkoztass különféle szabadúszókat
 • Szerződj weboldal karbantartó céggel
  Végezd el a feladatot magad

További cikkek